Till mäklaren

Inför din försäljning vill du säkert veta lite om årsredovisningar, stadgar, styrelse, garage,

cykelrum, föreningslokal, soprum och annat. Surfa runt bland menyerna på vår hemsida så hittar du det mesta.

Viktigt att känna till

Avgiften: Styrelsen beslutade i december 2017 att inte höja avgiften.

I avgiften ingår bl.a. värme, vatten, förråd och kabel-TV.
Elkostnad tillkommer och varierar beroende på förbrukning (se nedan!). Dessutom tillkommer obligatorisk avgift för bredband (se nedan!)

Pågående och kommande renoveringar: Kostsamma underhållsarbeten pågår ständigt i föreningen. Några riktigt stora projekt av typen fönsterbyte, stambyte eller andra projekt av samma dignitet som kan motivera en avgiftshöjning är inte planerade under de närmsta åren. Mer om detta hittar du här.

Skilj på loftgångar och balkonger! Ingen lägenhet i föreningen har två balkonger. Varje lägenhet har högst en balkong. Den andra "balkongen" är i så fall en loftgång som ej tillhör lägenheten. Loftgången är en passage till trapphuset och är således en del av föreningens gemensamma utrymme.

Förrådsutrymme: Till varje lägenhet finns ett förråd. Storleken kan vara 5, 7 eller 10 kvm. De flesta förråd ligger i särskilda förrådskorridorer i entréplanet eller på fjärde våningen. Några lägenheter har fristående förråd på inner- eller yttergården.     

Flera etagelägenheter har sina förråd inne i lägenheten. Sådana förråd ska vid försäljning inte marknadsföras som arbetsrum eller sovrum, även om boende använder utrymmet för sådana ändamål.

Enhetsmätning av elförbrukning. Debitering sker via avgiftsavin från HSB. Detta bör påpekas i samband med en försäljning så att köpare och säljare kan reglera detta sinsemellan.  

Avtal med Bredbandsbolaget (GAN). Detta avtal  gäller användning av Internet och IP-telefoni. Avtalet är kollektivt. Oavsett om den boende utnyttjar avtalets fördelar eller inte får den boende betala för tjänsten. Läs mer om detta avtal här 

Överlåtelse och ägande: Underlag för att styrelsen ska kunna godkänna köparen som bostadsrättsägare och medlem i föreningen skickas till:
HSB, Servicecenter, 112 84 STOCKHOLM

En överlåtelseavgift debiteras köparen. Medlemskap i Brf Segelflygaren medför automatiskt ett obligatoriskt medlemskap i HSB för varje bostadsrättshavare.

Bostadsrätten kan ägas av en eller flera personer. Samtliga delägare ska vara permanent boende i lägenheten.

För frågor av teknisk art hänvisas till fastighetsskötaren. Är det ytterligare saker du vill ha reda på, gå till menyn
[Sök] och klicka på [Sökord A-Ö]. Där hittar du annat du vill veta om föreningen och boendet.

Du kan också mejla till styrelsen och fråga:

styrelsen@ brfsegelflygaren.se

 

 

 

 

TILL SALU